Met wol geïsoleerde thermozak.
Garen, warm & koel houden zonder stroom.
100% smaak. Minstens 30% energiebesparing!
Praktische gebruikstips om te koken met een WOLCOCON
Breng een pot met voedsel aan de
kook en laat enkele minuten koken.
Leg een beschermdoek in de zak.
Stop de kookpot erin.
Leg het kussen op de pot
en trek het touw goed aan.
Laat het voedsel tot perfectie
traag garen, zolang het nodig is.
Zonder gebruik van een hittebron,
vermindert het energiegebruik, is
er minder uitstoot en ben je minder
lang bezig met het koken zelf.
Je hebt meer tijd om te genieten.
Je hoeft niet te investeren in een dure gietijzeren pot. Inox en aluminium zijn ook perfect te gebruiken, zolang je maar een goed sluitend deksel gebruikt. Gietijzer heeft als voordeel dat het langer de warmte bijhoudt. In een WOLCOCON vervult de WOL deze rol.
Potten tot diameter 26 cm gemeten zonder handvatten kunnen perfect in de WOLCOCON, met een hoogte tot wel 20 cm. Kleiner kan altijd, gezien de WOLCOCON flexibel is en je deze handig kan dichttrekken tot de cocon goed aansluit aan het formaat van de pot.
Er is voldoende ruimte voor de handvatjes erbij. Hiermee is rekening gehouden.
Ook geschikt voor ovale potten.
Heb je een grotere pot? Maatwerk kan, neem contact op voor meer info. emmy@wolcocon.com en 0486 207 878
Hoe voller de pot, hoe meer massa, hoe beter de warmte blijft behouden en hoe trager de afkoeling.
Vul de pot tot wel 3/4 van de hoogte.
Vooral gerechten die een lange gaartijd, zoals gerechten met vlees of hardere groenten als droogbonen en kikkererwten, hebben gedurende lange tijd een hoge hitte nodig om gaar te geraken.
Je kan dit oplossen door een kookpot te nemen die passend is voor je gerecht.
Een ander voordeel is, doordat je gerecht lange tijd heet blijft, je je gerecht niet hoeft bij te warmen om aan tafel te gaan, mits je niet langer dan een 8-tal uur je gerecht wenst warm te houden.
De WOLCOCON is voldoende geïsoleerd door het bodemkussen dat gevuld is met schapenwol. Als je extra isolatie aan de bodem wenst en denkt warmte te verliezen langs de bodem, is dit eenvoudig op te lossen door de WOLCOCON op een houten plank te zetten of op een onderzetter uit kurk of vilt.
De WOLCOCON is vervaardigd uit stoffen die hittebestendig zijn. Een frietpot of een pot gevuld met hete olie zet je er sowieso niet in.
Echter hebben de meesten onder ons schrik om de WOLCOCON vuil te maken. Daarvoor leg je eenvoudigweg eerst een handdoek in de WOLCOCON alvorens je de pot erin zet.
Is het doek voldoende groot, kan je deze ook bovenaan er nog perfect omheen vouwen en zorgt dit tevens voor extra isolatie.
DE WOLCOCON-BAVET
Zo een doek, de BAVET, is ook verkrijgbaar bij WOLCOCON en zijn vervaardigd uit een stevige katoenen stof die bij de WOLCOCONS passen en groot genoeg zijn om omheen een standaard pot te vouwen.
Breng het gerecht aan de kook gedurende enkele minuten zodat je zeker bent dat de gehele massa kokend heet is.
Een testje is je kookvuur op de kleinste stand zetten met het deksel erop. Indien het gerecht zachtjes blijft koken, is het kokend heet.
Bij soepen, bouillons, groenten en gerechten zonder vlees is enkele minuten koken voldoende.
Bij stoverijen met runds- of varkensvlees laat ik de massa eerst een kwartier koken, alvorens in de WOLCOCON te zetten.
Een WOLCOCON steek je niet zomaar in de wasmachine. De vulling is 100% zuivere schapenwol, die los gemaakt is en in vulkussens zit.. Heet wassen, centrifugeren en vooral in de droogkast stoppen, zou de wol vervilten. Dan krimpt de wol ineen en vormt koeken, waardoor de WOLCOCON zijn vorm en isolatievermogen verliest.
Je kan echter de vullingen eruit halen door de ronde kussens eruit te halen, de Wolcocon binnenstebuiten te draaien en de vullingen eruit te nemen. Dan kan je de hoes wassen op maximum 40°C, ook in de wasmachine!
Het wit katoenen trektouw kan meegewassen worden.
Was meteen plaatselijke vlekken eruit en laat de WOLCOCON zonder kussens drogen. Ideaal is hangend aan een wasdraad.
WOLCOCON is een origineel en duurzaam Belgisch kwaliteitsproduct, ontwikkeld met Kempische gezonde goesting en met een warm hart gemaakt op de lokale terroir.