WOLCOCON

Een circulaire

MISSIE


WOLCOCON is ontstaan vanuit een vraag, een pijn in het hart van wat er met al die wol moet gebeuren.  Wol is een mooi product met de geweldige eigenschappen isolerend, zacht, vochtvasthoudend, beschermend en vooral ook mooi.


Wol wordt minder en minder gebruikt door de industrie, denk aan goedkope synthetische kledij, synthetische isolatie en dekbedden enz. Hierdoor zijn er grote woloverschotten ontstaan en krijgen de schapenhouders geen waarde meer voor de wol. WOLCOCON is een reactie hier op.

100% bewust

BELGISCH


De WOLCOCON gaarzak / slowcooker, is een hedendaagse hooikist die is ontwikkeld door mezelf, Emmy Mees.  Met een achtergrond in mode en textiel, grafisch design en vooral een passie voor productontwikkeling en stoffen krijg je een product dat garant staat voor kwaliteit.


De voorbereidingen zijn reeds een jaar geleden gestart door de kans te krijgen van Marc Grimon, de Vorselaarse herder, die een bestemming zocht voor zijn schapenwol. Dikke merci Marc.


Doordat ik zelf een grote liefhebber ben van eetbaar & ecologisch tuinieren en hou van lekker eten, komen meteen alle passie's samen.  Alle recepten zijn zelf beproefd en getest. Je bent tevens meer dan welkom voor advies over het werken met een WOLCOCON.  Workshops met een groep zijn bespreekbaar.

Wolcocon modellen
Wolcocon wolmaker

Het is tijd voor

REACTIE


WOLCOCON is een product dat werkt met de mooie eigenschappen van wol.  Per zak verwerk je ongeveer een kilogram reine wol. Dit is wol is van 1 schaap, waar ongeveer 2 kilogram ruwe wol vanaf komt.


Op de vraag 'Heb je een idee om iets te doen met al die wol?' is er meer in beweging gekomen dan verwacht.


Dead stock stoffen

In het zoeken naar stoffen in het tweedehandscircuit is per toeval een lot dode stock stoffen van een bedrijf gevonden. Zo is het idee om te werken met kwalitatieve stoffen zonder bestemming ontstaan. 


Voor WOLCOCON betekent dit een dubbele circulaire win.

Nog meer

WIN WIN


Energie besparing

Het ecologische van de WOLCOCON is vooral ook het energiebesparend aspect.

Koken, nagaren, koel houden met een WOLCOCON is zonder extra energie.  Dit zorgt gemakkelijk voor een besparing van 30% energie tov het koken op een hittebron gedurende het gehele kookproces. Minstens.


Tijd besparing

Doordat het koken met een WOLCOCON geen continue aandacht van je vraagt en je deze toch dient gerust te laten, creëer je meer tijd voor jezelf. Doe iets anders of werk verder, neemt kwaliteitstijd met je geliefden.   Je bent gewoonweg gerust, want wat in de WOLCOCON zit, zit goed.  Daar kan niets mee gebeuren.

Ga je lang onderweg? De WOLCOCON kan ook mee!

bespaar energie
recycle

Klein en

SOCIAAL


Met WOLCOCON gaan we nog een stap verder.  Alles wordt handgemaakt in België, meer nog, zo lokaal mogelijk.


Enerzijds worden er een aantal stuks in huis gemaakt, inclusief maatwerk en speciale verzoeken.  Ook is er reeds samengewerkt met een atelier voor sociale tewerkstelling.  Dit was op zich een mooie uitdaging voor de ontwikkeling van WOLCOCON.  Het vergde maandenlang in huis testen en verfijnen om tot het eenvoudig lijkende en eerlijke resultaat van nu te komen.


WOLCOCON is nieuw in de Belgische markt en zal een verhaal brengen dat steeds verder ontwikkelt en luistert naar zijn gebruikers om verder te evolueren.

Handgemaakt in België

Redenen genoeg om duurzaam mee te doen